Posts

RDH8th

Image
Royal Die Hard 8th



Segala Galanya Pahit Manis Kita Bersama Good Luck SPM 2K16 Doakan Kejayaan Kami Batch99 , RDH8th dlm SPM 2K16 terima kasih
nanti dah berjaya,jangan lupa ye kenangan manis,pahit,masin,masam kita bersama <1.72 SPM 2K16
#JumpaPasSPM

أنت نفسك

Image
Bismillah..
Awal pembuka tinta..
Cinta yang mengikat keriangan,
di atas janji untuk berjuang di atas jalan Tuhan....




Dalam Al-Quran Allah berfirman:


 اللَّهُ الَّذِي خَلَقَكُمْ مِنْ ضَعْفٍ ثُمَّ جَعَلَ مِنْ بَعْدِ ضَعْفٍ قُوَّةً ثُمَّ جَعَلَ مِنْ بَعْدِ قُوَّةٍ ضَعْفًا وَشَيْبَةً يَخْلُقُ مَا يَشَاءُ وَهُوَ الْعَلِيمُ الْقَدِيرُ “Allah, Dialah yang menciptakan kamu dari keadaan lemah, kemudian Dia menjadikan (kamu) sesudah keadaan lemah itu, menjadi kuat, kemudian Dia menjadikan (kamu) sesudah kuat itu lemah (kembali) dan beruban. Dia menciptakan apa yang dikehendaki-Nya dan Dialah yang Maha Mengetahui lagi Maha Kuasa. (Q.S. Ar Rum: 54)


Sedarlah Wahai Mujahid Mujahidah yg dikasihi Allah sekalian,
Allah telah menetapkan yg terbaik utk kamu
Maka,

Janganlah suka membandingkan
apa yang orang lain ada dengan
apa yang tidak ada pada Dirimu.

Hakikatnya,
Dirimu juga punya kelebihan
yang tidak dimiliki oleh orang lain.

Maka,
jangan suka bertanya,
"Kenapa aku tak ada itu?"
"Kenapa aku tak ada ini?&…

Trends...

Bismillah..

kalau kite lihat zaman sekarang macam2 trends ade..o0pss boleh dikatakan juga tradisi..

*Gangnam style
*Kpop
*Harlem shake
*gwiyomi
n now *Macam cantik je macam comel je

adakah semua ni penting untuk kite?...memang x penting..
boleh kite nak suke bende2 ni semua..tpi tlglah jgn terlalu taksub sehingga menyebabkan kite lalai daripada Pencipta kita..
Ya Allah.. Hasbunnallahuwani'malwakiil..

Call Ummi =) + Rezeki

Assalamualaikum kepada pembaca yang dirahmati sekalian,,

   Ini sekadar cadangan. Apa kata kalau awak menelefon ibu setiap hari? Ya, mungkin payah untuk dilakukan kerana tidak biasa, dan mungkin tidak tahu apa yang harus dibualkan. Tapi percayalah cakap saya, hati ibu awak pasti berbunga-bunga setiap kali awak menelefon. Senang-senang awak dapat pahala hanya dengan bertanyakan khabar ibu awak..

   Saya menelefon ibu saya tiga kali sehari; sekali pada waktu pagi, sekali pada waktu tengah hari, dan sekali lagi sebelum tidur. Kadang-kadang tidak sampai lima minit pun, cukup sekadar bertanya, "Mama sudah makan? Semuanya okey?" Pada akhir perbualan, pasti saya tidak tinggal mengatakan ini, "I love you mama, take care,Fii Hifzillah." Dan ibu pun akan menjawab, "I always love you, my baby." Saya dapat merasakan hangatnya kasih ibu dan rindunya dia pada saya daripada suara yang saya dengar di corong telefon.

   Kenapa saya telefon ibu saya setiap hari? Sebab saya…

Jalan-Jalan Kebaikan

Image
Assalamualaikum w.b.t



Jalan-Jalan Kebaikan
Allah SWT berfirman:
Maksudnya:"Sesiapa mengerjakan kebaikan meskipun sebesar zarrah, nescaya dia akan melihat balasannya." (Surah al-Zalzalah 99: 7)
Al-Bukhari dan Muslim meriwayatkan daripada Abu Hurairah r.a., beliau berkata, Rasulullah SAW bersabda: 
Maksudnya:'Setiap ruas tulang manusia dibebani untuk bersedekah setiap pagi harinya. Berbuat adil (mendamaikan) di antara dua orang adalah sedekah. Menolong orang lain dengan memboncengkan di kenderaan atau membawakan barangnya adalah sedekah. Setiap langkah yang ditempuhi menuju solat (berjemaah) adalah sedekah . Membuangkan sesuatu yang menganggu dari jalan adalah sedekah.' (Riwayat al-Bukhari no. 2989 dan Muslim no.1009)
Muslim meriwayatkan daripada Aisyah r.ha., beliau berkata bahawa Rasulullah SAW bersabda:
Maksudnya:"Sesungguhnya setiap manusia daripada keturunan Adam diciptakan dengan memiliki 360 ruas tulang. Sesiapa yang bertakbir,bertahmid,bertahlil,bertasbih,beristigh…

Kesusahan untuk mencapai Kesenangan

Assalamualaikum w.b.t dah lama ana x tulis blog...sekarang ana nk kongsi cerita sikit masa ana ada kt KL ari 2..
Ada hari 2 ana ikut ummi ana pergi KL sebab ada urusan sikit.Semasa ana dalam perjalanan untuk ke KL ana berhenti sebuah tempat ana xx ingat tempat tu nama apa..ana berhenti kt tempat 2 sebab nk solat subuh.Lepas ana dan ummi ana selesai solat subuh ana pergi makan dekat kedai sebelah.Ana makan nasi lemak dengan air teh sama gak ngan ummi ana.Ana mula dengan Bismillah dan ana pun makan.masa ana tengah shok makan tetibe ummi ana cakap semua kat sini pekerja Indonesia.Ana pun berhenti makan dn fikir  apa yg ummi ana ckp tadi.Ana tanya ummi ana"betul ke semua pekerja kat sini orang Indonesia??" ummi ana cakap"betul"..pas 2 bile ana tgk sekeliling baru ana nampak yg semua ni pekerja Indonesia...bagus kan orang Indonesia mereke rajin bekerja x macam org melayu zaman sekarang ummi ana kata"orang melayu zaman sekarang pemalas..malas nk keje asyik duk kat rum…

Cinta Allah Cinta Abadi

Image
♥♥ Cinta Allah ♥♥




Cintakan bunga, Bunga akan layu, Cinta pada manusia, Manusia akan mati, Cintakan dunia, Dunia kan tinggal pergi, Tapi cinta pada Allah, adalah Cinta yang Kekal Abadi, adalah cinta yang sejati...
Katakanlah (Wahai Muhammad):"Jika benar kamu mencintai Allah maka ikutilah daku,nescaya Allah mencintai kamu serta mengampunkan dosa-dosa kamu dan (ingatlah), Allah Maha Pengampun,lagi Maha Mengasihani. (Ali Imran:31)
Hidupkan kami dalam cinta itu,, Matikan kami dalam cinta itu,, Pulangkan kami dengan cinta itu
Ke Pangkuan-Mu